Efterisolering i boligen giver forskellige fordele

Er du ikke helt tilfreds med din varmekildes effektivitet? Så kan det måske være, at du skal overveje en efterisolering, da dårlig isolering kan lede til et højere ressourceforbrug hos varmekilden. Ved at efterisolere holdes varmen inde i boligen, således varmekilden skal arbejde mindre for at holde samme temperatur. Det medfører, at din varmeregning bliver mindre.

Udover dette får du et bedre og sundere indeklima. Hvis ikke temperaturen på indervæggen holdes høj, er det ikke sikkert, at fugtig luft holdes tør. Det kan udvikle svamp i væggene, hvilket er usundt for indeklimaet. Ved at efterisolere, opretholdes temperaturen inden døre, og fugten holdes væk. Det er blot nogle af de fordele, der følger en efterisolering.

Hvor bør efterisoleringen foretages?

Der er flere steder i boligen, hvor det kan være en fordel at foretage efterisolering. Det er gældende for blandt andet:

  • Loft
  • Ydervæg
  • Gulv
  • Kælder
  • Tagkonstruktioner
  • Skunkrum
  • Skråvægge
  • Og lignende

Især kan loftet være en fordel at efterisolere, såfremt det i forvejen er dårligt isoleret. Varmen har det nemlig med at sive opad, og hvis loftet ikke kan holde på varmen, giver det udfordringer for varmekilden at opretholde temperaturen i boligen. Dermed ikke sagt, at andre områder i boligen ikke er vigtige at efterisolere. Det er nemlig vigtigt at få gjort efter behov, og behovet er ikke nødvendigvis så let at lokalisere, hvis ikke man er fagmand. Derfor kan det være en fordel at alliere sig med en sådan.

Efterisolering skal udføres teknisk korrekt

Det er nemlig også vigtigt, at isoleringen foregår teknisk korrekt, da det ellers kan lede til ophobning af fugt og kuldebroer. Dette kan ydermere lede til uoverskuelige konsekvenser for din bolig, hvorfor det er vigtigt at have styr på, at efterisoleringen er foretaget korrekt. Derfor kan det være en fordel at få fagmænd til at udføre opgaven, hvilket dog vil koste nogle penge, men der er tale om en investering. Du kan tage et kassekredit lån, og derigennem få penge til investeringen. Det er vigtigt, at du får betalt lånet hurtigt tilbage, når du har mulighed for det.